Penészmentesítés

Penészesedés

Nincs sok kellemetlenebb dolog annál, mint amikor egy lakásba lépve fullasztó, dohos szag fogad. A dohos szag nem feltétlenül a rosszul takarított vagy öreg lakásokban üti fel fejét. Ezzel a makacs problémával az új lakásban is találkozhatunk.

Az a jellegzetes dohos, állott szag, hasonló a pinceszaghoz mikor úgy érzékeljük hogy fülledt, párás nehéz a levegő. A dohos szag ugyanis ott jelenik meg, ahol a páratartalom magasabb a kelleténél, és a falak átnedvesednek, majd penészesedni kezdenek. Ha egy helyiségben megtelepszik a penészgomba, azt sokszor a dohos szag előbb elárulja, mint ahogy a penészt észrevennénk. Mivel a penész szaporodása mikroszkopikus méretű, irritációt okozó toxikus spórái szétszóródnak a levegőben. A penész egészségre gyakorolt káros hatásai miatt mindenképpen ki kell írtani.

Ha dohos szagot érez, biztos lehet benne, hogy valahol penész van a helységben. Pl.: a fehér falon a fehér színű penészt elég nehéz észrevenni, lehet hogy csak mintavétellel kimutatható. Sokszor nem látható helyen bújik meg, a parketta alatt, bútorok mögött, gipszkarton fal vagy álmennyezet között, szekrény hátulján. A penész spórákat is eltünteti az ózonos kezelés!

A penész megszüntetésére nagyon jól alkalmazható az ózonos-fertőtlenítés-tisztítás!