Fertőtlenítés

Az ózon fertőtlenítő hatása

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, 600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármilyen mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor azt megsemmisíti. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel általában előfordul.

Ózonos fertőtlenítés a konyhában

A konyhai higiénia az egyik legfontosabb az otthonunkban, hiszen itt készítjük és tároljuk ételeinket. A kamrában, hűtőben tartott alapanyagok, félkész és kész ételek frissességének megőrzése, az élelmiszerekkel érintkező felületek fertőtlenítése és a szagtalanítás kiemelt jelentőségű.
Az ózonos kezelés gyors, hatékony és biztonságos módja a fertőtlenítésnek.
Az ételek készítésével együtt járó szagok beivódhatnak a textilekbe és a tárolás során a berendezési tárgyakba is. Rendszeres ózonizálással mindez megakadályozható.
A konyhai szemetes tipikus szagforrás és egyben rengeteg kórokozó melegágya. Az ózon nem elfedi, hanem megszünteti a kellemetlen szagokat, emellett elpusztítja a vírusokat és a baktériumokat is. Az élelmiszerek pedig tovább maradnak frissek, mivel az ózon megakadályozza a penészgombák elszaporodását.

Ózonos fertőtlenítés a gyerekszobában

Amikor kisgyermek születik egy családban már előre készülődünk, hogy amikor megérkezik hozzánk, minden a lehető legtökéletesebb legyen.

Szép gyermekszoba, új bútorok, festett fal...Mindenre gondoltunk! Tökéletes!

...valóban?

A levegőben, bútorokon, padlón található szabad szemmel nem látható mikroorganizmusokra, élősködőkre nem gondoltunk!!

Milliónyi vírus, baktérium esetlegesen penész és gomba spóra alkotja a szoba levegőjét-amelyre egy újszülött gyermek immunrendszere nincs felkészülve!

Nagyon sok esetben az orrfolyást, köhögést, rossz minőségű alvást kiváltó ok nem más, mint a káros mikroorganizmusok, amelyek az enyhe tünetektől kezdve az egész súlyos-életveszélyes tünetekig terjedhetnek. Gondoljunk itt a bronchitisre, asztmára, stb...

Az ózonos fertőtlenítésnek a gyermekszobában kifejezetten fontos szerepe van, hisz vegyszermentesen szabadulhatunk meg a nem kívánatos betegségeket okozó vírusoktól, gombáktól, penésztől! Az ózonos kezelés után érezhető a szoba levegőjének tisztasága! Nem kell átmosni lemosni a bútorokat játékokat a kezelés után, mivel az ózon NEM vegyszer!!

Ózonos tisztítás-fertőtlenítés alkalmazás területei

  • személy gépkocsik, teherautók, lakóautók ,hajók
  • lakások, házak, nyaralók
  • irodák, raktárok

Ózonnal a poratkák ellen

Az ózon gáz halmazállapotú és kétszer nehezebb mint a levegő, ezért beszivárog minden apró repedésbe, résbe a padlón, a szövetekbe, kárpitokba, az ágyneműk és a matrac belsejébe is. Rövid idő alatt elpusztítja az ezeken a helyeken élő különféle atkákat azzal, hogy roncsolja a légzőszervüket. Egyedülálló hatása a vegyszerekkel szemben, hogy az ózon oxidálja az atkák ürülékét is ami leginkább felelős a porallergia tünetek kiváltásáért.  Az ózon nagyobb hatékonysággal pusztítja el az élősködőket mint más eljárások. Az eljárás teljesen vegyszermentes és veszélytelen az emberre. A hálószoba ózonfriss kezelésével ágynemű is friss illatú és higiénikus lesz.